Dordrecht | straatinfo

wapen politie meldingen

Alerte gemeentewerker vindt vuurwapen

wapen

Dordrecht - De politie onderzoekt de herkomst van een vuurwapen, dat een medewerker van de gemeente maandagmiddag in de struiken in het Crabbehofpark in Dordrecht.

De gemeentewerker zag in het wapen liggen in de groenstrook langs het water in het Crabbehofpark. Hij dacht eerst dat het om een speelgoedwapen ging, maar toen hij het opraapte, merkte hij dat het behoorlijk zwaar was. De man nam het wapen mee naar zijn werkbus en belde de politie. Agenten hebben het vuurwapen in beslag genomen. Rechercheurs onderzoeken waar het wapen vandaan komt en hoe het in de struiken terecht is gekomen.

Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar. Op deze pagina leest u welke regels er gelden, hoe u een wapen- of jachtvergunning aanvraagt en waar u wapens kunt inleveren.

Lees meer op: https://www.politie.nl/themas/wapens.html

Soortgelijke berichten

Man met vuurwapen aangehouden in Zuiderpark
Rotterdam

Politie vindt vuurwapens na melding
Rotterdam

Overvaller overmeesterd door alerte klant
Almelo

Overval op winkel
Enschede

Gewapende overval op schoenenzaak
Hulst

Tip alerte bewoner leidt naar gewapende mannen
Tilburg

Jongen bedreigd met vuurwapen
Driebergenrijsenburg

Arrestatie na overval op geldloper
Goirle

Stijging aantal woninginbraken, meld verdachte omstandigheden
Pijnacker

Verdachte brandstichting auto aangehouden
De Meern

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio