Dordrecht | straatinfo

ongeluk politie meldingen

Automobilist zwaar gewond na aanrijding A16 Dordrecht

ongeluk

Een 52-jarige automobilist uit Delft is op 22 oktober zwaar gewond geraakt toen hij rond 05.15 uur op de A16, net buiten de Drechttunnel richting Breda werd aangereden. Het slachtoffer had in de tunnel kennelijk een eenzijdig ongeval gehad, waarbij hij zijn beschadigde auto zelf kon verlaten en vervolgens in noordelijke richting de tunnel uitliep.
Eenmaal buiten de tunnel wilde de man de A16 in westelijke richting oversteken, maar werd hij door een 28-jarige automobilist uit Rotterdam aangereden. Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond en is met een forse hoofdwond in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De Rotterdammer bleef ongedeerd. Hij werd aangehouden en wordt verhoord. Hij had overigens niet gedronken. Verkeersongevalsspecialisten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben de aanrijding in onderzoek. Beide westelijke tunnelbuizen van de Drechttunnel waren na het ongeval enkele uren voor onderzoek afgesloten. Een 26-jarige automobilist uit Frankrijk trok zich niets aan van de rode kruizen boven de snelweg en reed gewoon door om uiteindelijk bij de tunnel stoppen en achteruit weer weg te willen rijden. Daar werd hij aangesproken door agenten, maar daar had de man geen trek in. De man werd agressief en spoot met een spuitflesje naar het hoofd van een van de agenten, die zijn gezicht op tijd kon afwenden. Hij werd daarop aangehouden en geboeid. De man bleek teveel gedronken te hebben. Na zijn verhoor werd hij heengezonden, voorzien van diverse bekeuringen ter waarde van ruim 1000 euro. Dat bedrag kon hij niet ophoesten, waarna hij zijn auto mocht achterlaten.

Soortgelijke berichten

Eenzijdig dodelijk ongeval op A16
Zevenbergen

Delftenaar overlijdt bij bizar verkeersongeval op A16
Moerdijk

Automobilist belandt tegen boom
Ter Apelkanaal

Aanrijding met een ree
Ermelo

Fietser raakt zwaar gewond bij frontale aanrijding
Groningen

Eenzijdig verkeersongeval met letsel
Baarland

Zwaar gewond bij aanrijding
Tolbert

Echtpaar zwaar gewond bij ongeluk
Makkinga

Graffiti spuiten langs de A16
Prinsenbeek

Aangereden vrouw maasboulevard overleden
Rotterdam

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio